Boka Andreas

Foto: Anna Holm

Föreläsningar

Andreas Magnussons föreläsningar omfamnar klimatfrågan ur ett ungt perspektiv. Allvar blandas med skratt och anekdoter. Ungas engagemang i klimatfrågan är centralt i föreläsningarna och personliga inblickar i Andreas eget engagemang – från fjortonåring  till nu – ges, och det ofta på ett sätt som i det närmaste tangerar storytelling. 

Han tar med lyssnaren på en resa genom hans känslor kring att ständigt vara på gränsens för ens arbetskapacitet samt känslor kring framtiden. Och just känslor är något han ofta stannar upp vid. Han ställer sig och sina åhörare frågorna; varför känner vi egentligen så här? Varför är jag frustrerad nu? Varför är just detta jobbigt? Och varför gör detta mig lycklig? Varför är sorgen en ständig följeslagare i Andreas engagemang, likväl som glädjen? Föreläsningarna lyfter även hur det är att ständigt bryta normer kring ungt engagemang och i vilka sammanhang unga kan ta plats i samt vikten av ungas inkludering när samtal, diskussion och beslut förs och fattas, både i klimatfrågor, men även i alla andra beslut som på något vis påverkar kommande generationer. Vad kan en ung person tillföra i ett “vuxet” sammanhang? Det är många frågor, prövande svar, inspiration, hopplöshet, hopp, glädje och sorg kombinerat. Men när publiken lämnar hoppas Andreas att han lämnat dem med en gnutta hopp och en stor vilja att börja förändra!

Moderatorsuppdrag

Andreas frilansar även som moderator. Du som söker en ung, proffsig, energifull och inkännande moderator som tillför humor söker garanterat Andreas. Han skapar en trygg och avslappnad stämning för talare, panelister och publik, håller den röda tråden, men kan också vara farligt spontan när det krävs!

Som en ung frisk fläkt kommer Andreas in i rummet och leder både konferenser, livesändningar och mindre, intima samtal. Alltid med sin hand i publikens och med en finurlig, härlig glimt i ögat.

 

Foto: Louise Whitehouse/Heart 17

Sagt om Andreas

“Vi är så glada att du var med oss. Så proffsig, inkännande och energisprudlande!”

Naturskyddsföreningen

“Jag är så imponerad av den unga Andreas Magnusson. Han ledde politikerutfrågningen och hade full koll på frågor om EU, biologisk mångfald och kärnkraft. Faktum är att han som moderator slår ut många av de utfrågare jag i liknande sammanhang tidigare mött.”

Mats Dahlström (C) efter partiutfrågning under global klimatstrejk 2019

“Andreas is…amazing. Energy, serious, ridiculous and a good listener. Although he’s on the move upwards in the experience of curating and moderating on stage he’s already better than the norm of moderators/speakers out there. We are super happy and have learned so much by working with him and will do it continuously in the future.”

Jonas Fläckerud, Project Manager HEART 17