Sex snabba

  1. Gillar att göra? Jag gillar att läsa och skriva – vilket jag ofta försöker att göra. Utöver det roliga så sjunger jag också i kör och forspaddlar!
  2. Favoritmat? Pannkakor! Alla dagar i veckan.
  3. Favoritartist? Jag har flera… Jag ÄLSKAR Loreen, Aurora, First Aid Kit, Sara Parkman och Helen Sjöholm.
  4. Ålder? Född 2004 – så 18!
  5. Vad vet ingen/få om dig? Jag kan somna nästan vartsomhelst 😉
  6. Vad drömmer du om? Att få ge ut en bok hehe.

Bakgrund

Jag är född och delvis uppvuxen i Borlänge, men blev familjehemsplacerad när jag var åtta och hamnade till slut i Mockfjärd där jag är uppvuxen. Jag är typ världens största fan av Grey’s Anatomy, men ser gärna andra TV-serier också. Jag är vad mina vänner kallar för ”kulturtant”. Kan väldigt mycket om svensk kultur? Apparently? Lite oklart, men har visst en del koll. Särskilt (i min mening) kulturikoner har jag koll på. Gillar även musik, sjunger i gospelkör och spelar fiol. Går tvåan på gymnasiet, samhällsvetenskaplig inriktning och vill bli journalist.

Jag började engagera mig för klimatet på allvar den för snart fyra år sedan när jag för första gången skolstrejkade för klimatet. Då hade jag nått en punkt, där jag inte längre kände att jag kunde sitta still och se hur världen drastiskt förändrades och hur klimatförändringarna blev allt värre. Jag var 14, livrädd för vad alla skulle tycka och tänka om mig – men jag kunde inte, inte göra något längre.

Den där höstdagen 2018 blev början på en lång resa, och sedan dess har jag mött otroligt många människor, många som jag idag ser som mina vänner. Det är helt fantastiskt hur mitt engagemang har tagit mig vidare i livet och gett mig nya vänner och möjligheter – för livet.

Boka mig

Välkommen hit! ❤