En resa som förändrade allt del 1

Det var i mars 2019. Det kändes som att jag pikade då. Både i mig själv och i mitt engagemang. Det kunde inte bli bättre nu.
  Jag hade fel.
  Väldigt fel. För det har bara fortsatt uppåt. Jag har tagit mig så långt. Utvecklats massor. Jag känner mig som en ny människa på många sätt.

Fredagen den 15 mars 2019 skulle FridaysForFuture ha sin första globala strejk. Under samma vecka hade vi bjudits in av Europaparlamentet i Strasbourg för att träffas och planera tillsammans för första gången.
  De som skulle åka från Sverige blev jag och mina kompisar Isabelle och Tindra. Det var en speciell känsla. Vi skulle vara de första som skulle åka och träffa våra digitala vänner på riktigt.

Men det var också något annat som var speciellt med den här resan. Det var första gången som jag skulle åka utanför Norden. Och jag skulle få göra det med en tågresa. Wow jag älskar att åka tåg. Lugnet. Så många saker man kan göra. Skriva, läsa, äta, sova, lyssna, samtala osv.

Jag måste ha varit en riktig pina under den här resan. Min impulsivitet verkligen frodades ;). Jag hade så mycket energi. Var så himla glad att just jag skulle få vara med om det. Jag var så oerhört sprallig, pratade mest hela tiden och verkligen levde för den resan.

När vi kom till Hamburg vid 8 tiden på kvällen hade jag fortfarande massor av energi. Men jag var hungrig. Så vi försökte leta upp något matställe på stationen. Som för övrigt var så stor att jag trodde att det var som en liten stad instängd under ett stort välvt tak. När vi sedan åt så läste jag på  de stora tågtabellsskyltarna. Jag förstod inte tyska speciellt bra, men det såg ut som att det gällde våran avgång.
Isabelle förstod lite tyska så jag frågade henne. Tåget verkade vara inställt på grund av en storm längre söder ut i Tyskland.
  Det hela slutade med att vi blev skickade ner i Hamburgs tunnelbana för att ta oss till nästa tågstation där vårat tåg befann sig.
Vi klev ombord tåget och hittade vår kupé. Efter det tänkte vi att det säkert fanns någon annan avgång vi kunde ta under natten.
  Sagt och gjort. Jag och Isabelle tog oss ut på perrongen i bara strumpor och sprang till service disken. Där fick vi hjälp. Vi skulle ta en avgång halv ett på natten mot Karlsruhe.

Om jag inte minns fel kom vi fram till Strasbourg vid 10-11 tiden på morgonen den 11 mars.

Detta är första delen av tre om min resa till Strasbourg, Frankrike. Nästa inlägg kommer inom en snar framtid!

Vi ses <33

Följ mig på sociala medier:
Bild tagen över Västerdalälven en tidig höstmorgon 2019