Klimataktivism i Coronakrisen

Ja oj det känns som att mycket förändras i Corona tider. Bloggen är flyttad till wordpress av olika anledningar. Jag fortsätter kampen för klimatet trots allt annat som pågår (men det kanske ni hade förstått…)

Hur som helst så är det mycket som händer i FridaysForFuture trots att vi inte längre kan strejka fysiskt. I fredags skulle vi ha haft stora globala demonstrationer (som dom vi hade i september förra året). Det var såklart inte möjligt. Istället har vi lanserat en enorm digital kampanj där vi lägger ut bilder från oss hemifrån under #ClimateStrikeOnline. Vi hade även bestämt oss för att (dumma som vi är) att ha en 24 timmar lång livestream på vår YouTube kanal där länder från varje tidszon fanns representerade. De fick själva komma upp med en idé eller ämne som de sedan diskuterade och pratade om under en timme. Det var långa, intensiva, spännande 24 timmar där vi fick lyssna till massor av intressanta aktivister, forskare och andra opinionsbildare.

Det är lite roligt hur allt liksom händer på samma gång ibland. I sambans med allt kampanjande förra veckan lanserade vi goclimatestriking.com där man kan skicka en personlig tweet till en världsledare där man uppmanar den personen att ta klimatkrisen på allvar och börja agera som om vi faktiskt befinner oss i ett nödläge. Och i samband med den lanseringen lanserades vår nya hemsida fridaysforfuture.org som ser super mycket bättre ut än den gamla (kika in den vettja)!

Ja ni hör ju hur det låter, min aktivism har inte direkt avstannat… snarare ökat. Det är så roligt att kunna göra det här fastän världsläget är ett helt annat just nu.

Det är klart att det är tufft med allt som händer och så, men om inte vi fortsätter då kommer allt att kännas så mycket över när Coronakrisen har dragit förbi och klimatet återigen är något som man kan prata om.

Det är mycket som känns annorlunda i den tid vi lever i. Medias rapportering är riktigt dyster, ändå dras jag till att läsa den dumt nog. Men jag är väl nyfiken som alla andra. Jag vill läsa mer böcker… Men det är liksom mycket annat som sätter käppar i hjulet för dem planerna. Istället har det denna helg blivit sena kvällar och en hel del känslor. Men det känns bra, släpp ut det bara känner jag! Nu ska jag nog trots allt ge mig in på att läsa lite av boken jag läser trots allt 🙂

Vi ses <3

__________________

Följ mig på sociala medier:

Twitter

Instagram