Klimatkrisen – dröm eller mardröm?

För vem är klimatkrisen en dröm, och för vem är klimatkrisen en mardröm?

  Det är ju egentligen ganska enkelt att lista ut för vem klimatkrisen påverkar negativt. De som lever i utsatthet eller i utsatta områden. De som lever där klimatkrisen slår till. Där översvämningarna och stormarna slår till som värst. Det är för dem klimatkrisen är en mardröm. 
  Den sliter isär familjer, får de in i en ännu djupare fattigdom. Gör att man för evigt kommer att leva i den där utsattheten. 
  Det är en av alla anledningar till att jag är klimataktivist.
Men det finns en annan sida av det hela som jag vill skriva om.
  Det finns företag inom fossilindustrin och det finns företag inom den förnybara sektorn. För vem av de är klimatkrisen en dröm och för vem är det en mardröm, tror du?
  Det är inte supersvårt att lista ut. Det är klart att fossilindustrin är de som kommer att få leva i en mardröm. För ju större medvetenheten blir, och ju värre klimatförändringarna blir – ju värre kommer de få det. De kommer att bli begränsade, inskränkta, för att sedan förbjudas. De är inte hållbara.
  Vinnarna, de som kommer att få leva i en dröm. Är de som valt att arbeta sig ifrån fossila bränslen. Som valt att leta efter nya innovativa lösningar på klimatkrisen. De som aktivt väljer att se problematiken med klimatkrisen. Som vill se till att framtida generationer faktiskt har en framtid på den här planeten.
Så beroende på vilken sida du valt kommer du antingen att leva i en dröm, eller mardröm.
En ny era är här. Det är inte längre en åsiktsfråga om klimatkrisen existerar eller inte. Nu handlar mycket om vilka den gynnar eller inte. Ett farligt tänkande. Men kanske nödvändigt i omställningsarbetet?
  Vi får väl se 😉 
Vi ses <3

__________________

Följ mig på sociala medier:

Twitter
Instagram