Berättelser från drabbade

I dagarna släpptes en ny serie av SVT och NRK om den 22 juli 2011. Oslo utsätts för bombattentat och på Utöya skjuts det hejvilt.
  Jag har tittat på tre avsnitt hittills och det är verkligen något alla borde se. Det är inte bara en serie om det som faktiskt hände. Det är också en serie om allt det som fanns där bakom. Alla de som inte var anhöriga men som ändå drabbades. Alla de som jobbade med säkerheten, sjukvården, rapporteringen och alla de som kom i kläm. De som bara råkade befinna sig på fel plats vid just fel tidpunkt.

Jag kommer nog aldrig i hela mitt liv förstå hur det ens är möjligt att få för sig att döda så många oskyldiga personer, särskilt barn & unga. Vad är det som triggar ens hjärna till något så känslokallt och grymt?

Jag vet inte. Jag tror inte att någon vet.

Men jag tar med mig att vi får följa fler än bara offren. Vi får se hur det är att bedriva journalistik en sådan här dag. Hur det är att vara läkare och avlägsna fem kulor ur ett barns ansikte. Hur det är att få vara sjukvårdare och få räkna döda kroppar på en nu öde ö.

Personerna i serien här påhittade – resten är baserat på de händelser som var.

Du kan läsa mer om serien och se den här.


Hoppas att du kommer gilla den <3

Foto av mig