FridaysForFuture – dröm eller mardröm?

FridaysForFuture har gett mig ALLT. De flesta skulle kalla det för att jag inte har ett liv, det är fel. FridaysForFuture har blivit mitt liv.

 I augusti 2018 var Sverige andfått, jag var andfådd. Det kändes som att jag sprungit ett maraton hela sommaren. Det hade brunnit och jag var rädd. Är det så här det ska bli? Är det så här vi ska leva nu? Ska vi fly från bränder? Nödslakta djur, se hur vattnet sinar, maten ta slut.

Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Skulle jag gömma mig under täcket, stanna där och aldrig titta fram igen eller skulle jag faktiskt göra något åt min oro för klimatförändringarna?

Ett tag gjorde jag det första. Gömde mig. Vågade inte se utmaningarna på det sätter jag borde ha gjort.

Tills en dag. Den 21 september 2018. Det hade byggts upp under några veckor. Ungefär en månad. För den 20 augusti drog Greta Thunberg igång en skolstrejk för klimatet. Jag följde utvecklingen intresserat. Sedan bestämde jag mig för att göra samma sak.

Jag skolstrejkade för klimatet. Det var en sten som lämnade mina axlar. Jag gömde mig inte längre. Jag visade mig och tog ansvar för min framtid.
  Efter det har det bara fortsatt. från Europaparlamentet till Almedalen på Gotland. Från en liten orolig tonåring till en arg skrikande tonåring som vägrar ge upp. Det har varit en lång resa på kort tid.

Jag är oerhört tacksam för vad som hänt i mitt liv och skulle aldrig byta det mot något. Alltså är FridaysForFuture för mig en dröm.

Men vad är rörelsen för andra?

För många är FridaysForFuture ett sätt att kanalisera sin ångest och göra något för att inte må åt helvete precis hela tiden.

För vissa har rörelsen blivit så viktig att de inte vet vad de ska göra utan FridaysForFuture.

Andra har fått en så betydande roll inom rörelsen att de tycker att det blir jobbigt. Det är så mycket att göra att de inte vet vart eller till vem de ska vända sig till. Det känns som att de inte kan göra annat än att fortsätta eftersom att de tror att alla andra har precis lika mycket som dem att göra.
  För de kanske det i vissa stunder är lite mer som en mardröm.

Men för att avpersonifiera det hela lite.
För vilka andra är FFF en mardröm.

Här kommer en lista:

  • Exxon Mobil
  • Shell
  • Preem
  • Volvo
  • Siemens
  • Adani
  • Alla världens regeringar
  • Och så klart alla andra fossilberoende företag, industrier och regeringar.

För samhället är FridaysForFuture det bästa som kan hända 🙂
Vi gör absolut inget som kan skada N Å G O N.
Vi lyfter en fråga och en hel del åsikter baserade i forskning.

För att registrera ett eget FridaysForFuture evenemang eller läsa mer om själva rörelsen – klicka här.

Hoppas att du nu fått upp ögonen för FridaysForFuture och det vi arbetar med!!

Vad vill du att jag ska skriva om? Kommentera här nedan så ska jag försöka att ta upp just ditt ämne 🙂

Vi ses <33

Följ mig på sociala medier:

Twitter
Instagram

Foto: Stina Rapp/DT

One comment

Comments are closed.