Gymnasiet närmar sig

Från början var jag helt inställd på att jag skulle gå gymnasiet här hemma i Dalarna. Jag ville gå Humanistiska på Falu fri. Utbildningen verkade passa mig väldigt bra med kultur, gå in och tänka djupare i olika samhällsproblem och så där.
  Men jag har också haft en tanke på att gå gymnasiet i Stockholm. Mestadels för att jag har vänner där och för att komma iväg från Dalarna och landsbygden, inte för att jag hittat en utbildning som skulle passa mig.
  I alla fall hade jag inte det tills jag under jullovet visste vad jag ville göra. Jag var med mina kompisar i Stockholm. Dem jag mött, tack vare mitt engagemang. Vi började prata om gymnasiet och de berättade om Globala gymnasiet som har en spetsutbildning med riksintag. Det är det samhällsvetenskapliga linjen, fast med en global profil.
Hela skolan har något slags hållbarhetsfokus. Du kan läsa mer om Globala gymnasiet och deras linjer här. Kanske ska du också välja gymnasium och blir lockad 😉

Så igår gjorde jag det. Skickade in ansökan. I april får vi de första preliminära beskeden. Det är nervöst. Men jag sökte också nu precis i början av ansökningsperioden för att jag vill bli av med det. Så jag bara kan fokusera på skolan tills beskeden kommer!

Ha en fin söndag <3 

Följ mig på:
Foto: Alexander Ahl/Melda Nahnfeldt

7 Comments

  1. Vilken spännande utbildning! Känns verkligen som att det passar dig! Har sagt det förr – du är framtidens ledare och att gå en en utbildning med globalinriktning är helrätt. Heja dig!

  2. Hoppas du kommer in på gymnasiet som du har sökt i Stockholm! Jag håller tummarna. Du är modig ung och med utstrålning som verkligen behövs för framtiden. Lycka till Andreas! Lisbeth Engberg

Comments are closed.