#viställerinteinviställerom

Annika Andebark släppte i dagarna sin debutroman “Oväsen i Älvdalen” som är första boken i bokserien “Eldarna” som ska komma att bli 7 böcker.

Men parallellt med Annikas boksläpp spreds också ett virus. Hon visste inte om boksläppet i Älvdalen skulle komma att bli av eller inte.
  Några dagar senare var det klart – boksläppet blir digitalt. Via zoom skulle boksläppet bli. Och wow vilket boksläpp det blev. De som tittade fick lyssna till när Annika läste ur boken, och ställa frågor om boken och hur den blev till.
  Det hela gick under parollen #viställerinteinviställerom. En hashtag som efter det spridits och börjat användas av andra. Ett helt fantastiskt initiativ.
  Jag tycker att det är helt fantastiskt hur nya initiativ sprider sig för att man ska kunna utveckla ens evenemang till något nytt och inte sluta med det man gör.
  Du kan hitta mer om Annika och hennes författarskap på andebark.se

I FridaysForFuture har vi bland annat börja ha våra strejker digitalt där vi träffas och pratar, tar digitala gruppbilder osv.
  Vi lanserade också ett nytt initiativ i fredags – TalksForFuture. Om vi inte kan anordna stora evenemang där vi utbildar varandra så vill vi ta även det digitalt. Våra första gäster var författaren, journalisten, filmskaparen och aktivisten Naomi Klein och Diarmid Campbell-Lendrum som är forskare på WHO. Diskussionen var om Covid-19, klimatkrisen och de tillfälligt minskande utsläppen. Du kan se seminariet i efterhand på vår YouTube kanal här. Prenumerera gärna så missar du aldrig en video från oss. Vi kommer att fortsätta med TalksForFuture varje vecka!

Anledningen till att vi lanserar det mesta digitalt inom FridaysForFuture nu är dels för att vi inte vill sjunka ner till politikens nivå och skita i en kris bara för att det finns en annan. För politikerna tar coronakrisen på allvar, men inte klimatkrisen. Vi ser hur båda kriserna sliter familjer itu, hur människor dör och hur många som mår dåligt av allt detta!

Vi använder de kontakter och den forskning vi har tillgång till och tar beslut därefter. Nu är det digitalt. Vi har ställt om istället för att ställa in.

Nu hoppas jag att allt detta kommer att vara över snart. Det är en stor ovisshet vi lever i. Och det är så otroligt många konstiga känslor inom mig hela tiden. Oro, glädje, ilska – allt på samma gång.

Vi ses <3 

__________________

Följ mig på sociala medier:

Twitter
Instagram

4 Comments

  1. Träffsäker som alltid i dina reflektioner. Och som du säger – nu har vi en möjlighet att hitta nya lösningar som visar sig vara bättre än de gamla. Kanske kan de hjälpa oss att ställa om. Och stort tack för all din support! Blev såååå glad att se dig på det digitala boksläppet!!!

Comments are closed.